Særudstilling på "Den Hirschsprungske Samling"
.jpg)
Dragør kommune købte området syd for Den gl. Bydel langs stranden af Sttore Magleby Bylaug i 1810 på betingelse af, at Dragør kommune fortsat skulle svare skat af arealet og at arealet ikke måtte udstykkes. Man kan anvende aralerne til græsning og blegning af tøj.
I 1905 blev forbuddet mod udstykning ophævet mod et passende kontant vederlag til bylaugskassen og gårdejerne i St. Magleby. Amager Avis berettede, at gårdejerne fejrede denne aftale på Store Magleby kro til hen ad 4-tiden om morgenen. Dragør skulle stadig betale skat til Store Magleby.
I 1912 blev arealet endeligt helt overtaget af Dragør kommune, og Dragør slap for at betale skat af området til Store Magleby. Denne fritagelse for skat måtte Dragør kommune også betale kontant for. 1. april 1914 godkendte Kong Chr. X, at området (matr.nr. 334) nu var indlemmet i Dragør kommune. Nøjagtig 60 år efter blev de to kommuner sammenbragt, og alle stridigheder om arealer m.v. burde herefter være bilagt.
Sydgrønningen gik oprindelig fra Vestgrønningen til Strandlinien. Vejen blev forlænget over Vestgrønningen til Engvej og i 1912 skiftede hele vejstykket navn til Rønne Allé.
.jpg)
.jpg)
_1887.jpg)
.jpg)
_1888.jpg)
Viggo Johansen var glad for at male lige syd for byen ved Batteriet og det vandhul, der opstod, da man anlagde batteriet i 1808.
_1895.jpg)
_1897.jpg)
_1897.jpg)
.jpg)
.jpg)
På grund af en alvorlig uoverensstemmelse mellem P.S. Krøyer og Viggo Johansens hustru Martha, kom familien Johansen ikke på Skagen mellem 1891-1903.


.jpg)

Familien Viggo Johansen boede til leje i vestlængen på gården på Stautz Alle. Viggo Johansens søster Helga lejede sig også ind i perioder. Daværende gårdejer Murermester Hans Ferdinand Stautzud udlejede et par lejligheder til landliggere. Maleren har stået ud for stuehusets vestgavl. Han lejede værelserne, som man ser nærmest til højre på maleriet.
Link: Stautz Allé - Generelt