Et Supermarked på Krudttårnsvej. Dines Bogø ....Webmaster: Dines Bogø

Sydstranden: Generelt ... Dines Bogø ... Sydamager: Generelt


Hvad skal vi se fremover på Sydstranden, når "Møller Jensen" lukker efter 55 år.Et Supermarked på Krudttårnsvej - Dines Bogø
Den kendte profil på Sydstranden. (Foto: Dines Bogø, 7. dec. 2018).

I forbindelse med anlæg i slutningen af halvtredserne af første afdeling af Strandparken på Sydstranden, talte man om forretninger.Sydstandscentret i Store Magleby Kommune


På Krudttårnsvej 8 havde købmand Strøbæk allerede fra 1. maj 1936 haft en mindre butik. Uofficielt havde der været udsalg fra "privaten" ved siden af nogle år før.

I 1954 søgte familien Strøbæk første gang Store Magleby Sogneråd om tilladelse til at opføre en butiks-ejendom.

Store Magleby kommune havde givet tilladelse, men Boligministeriet spændte ben, og først i 1962 kunne Egon Strøbæk senior påbegynde opførelsen af det nye center, der skulle erstatte den ældre lille butiksbygning.

Et Supermarked på Krudttårnsvej - Dines Bogø
29. maj 1963 åbnede Amagerbanken i det nye center på Krudttårnsvej. Flagene var hejst og Ola Svensson, Søren Arnbo og Lene Weber bød kunderne velkommen. (Foto udlånt af Egon Strøbæk senior).

Supermarked i Dragør Kommune

På den sydlige side af Krudttårnsvej, der lå i Dragør Kommune, blev der i april 1964 åbnet et Supermarked på Krudttårnsvej 171 på hjørnet af Søndre Røsevej.

Det var købmand Erik Møller Jensen, der opførte forretningen og navnet "Møller Jensen" har været knyttet til stedet siden uanset, hvad det ellers officielt har heddet.

Et Supermarked på Krudttårnsvej - Dines Bogø
For ca. 50 år siden, hvor navnet var Dragør Supermarked. (Foto: T. Pluzek).Irma, Brugsen og Netto på Krudttårnsvej får afslag


Irma (direktør Børge Olsen) havde i 1965 købt en grund på hjørnet af Krudttårnsvej og Skippervænget i Store Magleby. Irma fik afslag på, at opføre en butik på samme måde som Hovedstadens Brugsforening samme år havde fået afslag på at opføre en brugs på Sydstranden.

Et Supermarked på Krudttårnsvej - Dines Bogø
2. april 1967. Når man ser det hele sådan lidt fra oven. På grunden Skippervænget 1, hvor der skulle have været en Irma, er der netop opført en villa. (Foto: Det Kgl. Bibliotek).

I 2013 søgte Dansk Supermarked om, at måtte opføre en Netto-butik ved Sydstrandscentret. Som bekendt blev de planer også skrinlagt.

Et Supermarked på Krudttårnsvej - Dines Bogø
Det var dengang. I november 2013 hed supermarkedet på Krudttårnsvej 171 stadig "SuperBest".Hvad gør Boligselskabet Strandparken?


Et Supermarked på Krudttårnsvej - Dines Bogø
24. maj 2014. Man markerer 50 års jubilæum. Fotos: Lene Bogø

Erik Møller Jensens barnebarn købmand Thomas Andersen har meddelt, at man nu lukker Meny ved udgangen af oktober i år. Forhandlinger om fortsat samarbejde med Boligselskabet Strandparken endte uden resultat. Hvad kommer der så, hvis der kommer et supermarked?

Et Supermarked på Krudttårnsvej - Dines Bogø
"Møller Jensen" i centrum. 21. maj 2017. (Foto: Kortforsyningen).