Guidet tur i Skurbyen..............Webmaster: Dines Bogø

Sydamager: Generelt

For fem år siden stiftede lokale foreningen "Smag på Dragør". Gennem årene har medlemmerne besøgt mange spisesteder. Som regel krydret med en oplevelse i form af en beretning eller en kortere guidetur.

Guidet tur i Skurbyen - Dines Bogø
Bent Larsen fortalte om den ældre havn og udbygningerne. Han nævnte også, at det bestemt ikke gjorde noget, at den nyeste del fra 1960 af bådeværftet blev fjernet og at der igen, som tidligere, blev en åben plads. (Foto: Dines Bogø).

Onsdag den 9. oktober 2019 besøgte vi Skurbyen på Dragør havn. Foreningen havde sikret faglig ekspertise. Cythia Bech (erhvervsfisker) og Bent Larsen (søn af fisker og bror til fisker).

Bent fortalte om den gamle havn og de oprindelige skure, der stod ud for Zytfensgade.

Guidet tur i Skurbyen - Dines Bogø
Cythia Bech "Sytte" har sin daglige gang på havnen. Hun er erhvervsfisker og kender Skurbyens nyere historie. (Foto: Dines Bogø).

Vi var rundt i stræderne og besøgte flere af skurene. Cythia supplerede med Skurbyens nyere historie. Flere foreninger, med relation til havnen, har også deres skure.

Guidet tur i Skurbyen - Dines Bogø
Der blev talt om "Kapselstræde". Bent Larsen (mangeårig ansat i Dragør kommune) fortalte, at navnet opstod på rådhuset, da man havde behov for at sende post til en borger, der "næsten" var fastboede i Skurbyen. Men hvor ligger Kapelstræde? Det kommunale kort viser P-aralet ud for Zytftensstræde. Alle andre mener at strædet ligger, som rød cirkel angiver. (Dragør kommunes kort).

Der er en særlig stemning i Skurbyen, næsten hele året.

Efter en lille times tid tur var der dækket op i Havnepakhuset. Her stod foreningens formand Sven Ole Rosenkilde klar med Græskarsuppe.

Flere udvalgte fotos fra arrangementet her.