Sophus Falck - Hans redningskorps og hans damer

Falck - generelt


Sophus Falck (1864-1926) byggede et sommerhus i Dragør til sin faste veninde Helene (1881-1928) og deres søn Einar (1913-1977) tv., men han nåede også, at få en datter med Anna (th).

Redningskorpsets stifter Sophus August Falck, der blev født i København 1864, var uddannet som smed og bøssemager.
... Dines Bogø ... Bog: Falck på Amager Bog: Sophus har været der
3. oktober 1906, på 22-års dagen for Christiansborg Slots brand, åbnede Falck den første redningsstation. Stationen lå i Ny Kongensgade 15, næsten op ad Christiansborg Slots ridebaner.

Sophus Falck boede offecielt med sin hustru Thyra og deres sønner i København. I praksis opholdt han sig altid hos sin faste veninde Helene Schmidt i dennes lejlighed på Amager Fælledvej 15 i Sundby. Fra 1922 også i det nye sommerhus i Dragør.

I 1913 havde Helene og Sophus Falck fået sønnen Einar Falck Schmidt. Samme år havde han fået datteren Grete med Anna.

At Sophus Falck også fik datteren Grete i 1913 er mindre kendt. Gretes mor Anna var som Helene damefrisør, men 9 år yngre end Helene. Anna døde ved en ulykke allerede i 1914.


Falck stationer på Amager. Konkurrenten Zone-Redningskorpset havde flere stationer på Amager og flyvetjenesten i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Foredrag ca. 1 time med fotos, der beskriver Sophus Falcks liv, huset i Dragør og redninskorpsene med hovedvægt på aktiviteterne på Amager.Deltagere i tidligere foredrag


Dragør Borgerforening
DDH - Aktive kvinder, Dragør
Lokal forening, Dragør
Forening, Kbh. N.
Forening på Vestegnen