Foredrag om besættelsen.....Webmaster: Dines Bogø
Besættelsen - Det nordlige Storkøbenhavn


Foredrag af Dines Bogø - Besættelsen
31. august 1943. Redaktør Carl Clemmensen omtales i foredraget. Det første drab omtalt som et clearingdrab. Liget fundet på Lundtoftevej i Lyngby

I 70 år er der skrevet utrolig mange bøger om besættelsen og tusinde af artikler. Der er holdt tilsvarende mange foredrag. Forfatteren Dines Bogø har også skrevet bøger og artikler om perioden, men fokuserer på de begivenheder, der ikke er særlig kendt.

I et foredrag, illustreret med mange fotos, vil han fortælle om dengang "Citronen" boede i Lyngby. Her udførte han en ret ukendt større sabotage. Han døde som bekendt på Jægersborg Allé tæt ved grænsen til Lyngby. Mere kendt er det, at "Flammen" i flere perioder boede i Lyngby.

Mange har hørt om det store angreb på den tyskbesatte Lundtofte Flyveplads, men meget få kender beretning om modstandsmanden Egon Petersen fra Lyngby, der blev såret i ildkamp med HIPO. Ildkampen udløser en kædereaktion af tragiske begivenheder.

Det første clearingdrab i Danmark skete tæt ved den omtalte Lundtofte Flyveplads. Redaktør Carl Clemmensen, der blev skudt, var inden mordet blevet afhørt gennem flere timer i en villa i Lyngby.

Rovmordet på Mathile Meyer
I Rude Skov blev der i oktober 1943 begået et rovmord. Gerningsmændene forsøgte, at camouflere det som et stikkerdrab.

Rungsted, Villa Sol
Gestapo havde officielt et "Stützpunkt" i Rungsted. Disponerede de yderligere over en villa, der tjente et dobbeltformål?Deltagere i foredrag


Rustenborg, Lyngby
Søllerød Sognegård, Rudersdal........Omtale: Rudersdal - Lokalavisen........Omtale: Oplevelses kalender